×

Error message

 • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/logixpny/public_html/industrialen-portal.eu/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in FieldCollectionItemEntity->fetchHostDetails() (line 313 of /home/logixpny/public_html/industrialen-portal.eu/sites/all/modules/field_collection/field_collection.entity.inc).
лого Металагро АД

Информация

гр. Добрич, бул. "25 Септември" 47

metalagro_1953@abv.bg

посещения: 9 274

Свали

Социални Линкове:

За Контакти

Хранителна и питейна индустрия

Описание:

Металагро АД е  първият промишлен производител на селскостопански машини в България.

Дружеството е създадено през 1950 година в гр. Добрич. Като много български предприятия и Металагро АД възниква като голяма занаятчийска работилница за селскостопански инвентар, но е първият производител в страната, който преминава от занаятчийския период към етап на промишлено производство на селскостопански машини в заводски условия.

През изминалите 60 години от своето съществуване в дружеството са се произвеждали сламопреси, почвообработващи машини, ремаркета за трактори, прикачни комбайни за прибиране на царевица, приспособления (хедери) за прибиране на бобови култури и соя.

Днес фирмата произвежда хедери за слънчоглед, хедери за царевица, приставки за рапица, раздробители за слънчогледови и рапични  стъбла. Но машината, с която се свързва името "Металагро” както в България, така и целия бивш източен блок е ПСП 1,5 - тази умна и рационална конструкция остава ненадмината и до днес по заложените в нея принципи за прибиране на слънчоглед с минимални загуби. Ние сме горди, че успяхме да запазим гениалната концепция, заложена в ПСП, но също така успяхме да усъвършенстваме конструкцията и да достигнем до нивото на съвременните технически постижения. Така днес с увереност можем да заявим:  предлагаме  ненадминат по своята функционалност и качествена изработка хедер, безспорен шампион по прибиране на слънчоглед с най-ниски загуби и с висока работна скорост. Същото високо качество на жътвата предоставят и хедерите за царeвица - още в годината на пазарния си дебют всички техни собственици завършиха жътвата без нито една рекламация и  без нито един ден престой на комбайните.  Самите ние останахме изненадани от високата производителност -първият 12-редов хедер при работа с роторен комбайн постигна 1 тон в минута!!! (при добив 800кг/дка, собственик на хедера - ЗК "Черно море" гр.Балчик).  
С приспособлението за прибиране на рапица направихме дебют през 2011 г. и собствениците на приставките установиха значително увеличение на добива за сметка на намалените загуби, при задоволително високата работна скорост 6 км/ч. Отлични бяха и резултатите при неблагоприятни условия на жътва -полегнала рапица и средно и силно затревени посеви.
Машините на Металагро АД са израз на уважението ни към труда на българските фермери. С тях правим възможно богатството, което са отгледали на полето да бъде прибирано без загуби. 

Друга сфера, в която се разива предприятието е плод на  дългогодишно  сътрудничество с големи и утвърдени фирми от Германия от бранша на автомобилостроенето. За немските си партньори дружеството  произвежда части за вграждане в транспортни средства и сервизно оборудване. Целият производствен цикъл е в рамките на фирмата -  от леене на чугун и стомана до праховото или класическо боядисване на готовия продукт и извършване на  100% контрол за качество на материалите и 100% контрол на продукцията. 

УСЛУГИ

 • Прецизно лазерно рязане на ламарини и огъване на цифрово-програмен абкант.;
 • Гилотинно разкрояване на листов материал с максимална дебелина на рязане 12 мм и максимална дължина на обработка - 3 м;
 • Разкрояване на прътов профилен материал с максимален диаметър на рязане Ф220мм;
 • Изработване на шнекове  с диаметър от 30мм до 500 мм, дебелина на витката от 2мм до 4 мм, ширина на витката до 130мм;
 • Пресова обработка на  листов материал;
 • Плазмено и газокислородно рязане  на метали с  максимална дебелина на листа 200 мм, максимални размери на обработка 2000х6000мм;
 • Електродъгово заваряване;
 • Прахово боядисване;
 • Изпълнение на всякакъв вид стругови и фрезови операции. Изработване на струговани детайли със всякаква сложност и максимален диаметър  до ф500мм, дължина на обработката - до 1500мм;
 • Производство на детайли с триосни и петосни обработващи центри;
 • Обработка с голямогабаритни универсални фрезови машини;
 • Протегляне и прошиване на протяжни машини;
 • Изработване на цилиндрични и конусни зъбни колела и валове с прави и наклонени зъби- максимален диаметър 500 мм, модул от 1 до 8 мм;
 • Изработване на верижни зъбни колела - максимален диаметър 500 мм, стъпка 1/ 2” ,  3/ 4” , 1”;
 • Изпълнение на всякакъв вид шлифовъчни операции;
 • Резбонакатаване -обработваем диаметър от 4 до 40 мм;
 • Термообработване - обемно закаляване, циментация, закаляване с ТВЧ, отгряване, нормализация и стареене.

В момента преговаряме за закупуване на още прекрасни машини, които ще ни позволят да направим много повече за успеха на нашите клиенти!

Адрес:

9301 Добрич, бул. 25 септември 47

GPS координати: 43° 34'  49" N; 27° 49' 46" E

Тел.: 058 602795 ; 0882 648 930
Факс:  058  603 439

E-mail адрес: metalagro_1953@abv.bg

Търговски Директор - инж. Николай Колев
Тел.: 0888 582 422
e-mail адрес: metalagro_nkolev@abv.bg

Търговски отдел

Тел.: 058/602 645

Мобилен: 0882/648 911

e-mail адрес: metalagro_1953@abv.bg

 

Споделете: